Mijn favoriete (+gezonde!) tussendoortjes

March 7, 2014 -

Nu de lente er écht aan begint te komen, is het tijd voor iets nieuws! Doordat ik tegenwoordig fulltime blog, ben ik vanzelfsprekend vaker thuis. De woonkamer noem ik nu liefkozend 'mijn kantoor' en de wekker gaat iedere dag netjes om 8 uur. Deze verandering bevalt me wel! De afgelopen week was ik ontzettend productief en kreeg ik zelfs van de kleinste dingen bergen energie. 

Om dit door te zetten, heb ik een nieuw project bedacht. Gezonde voeding wordt mijn nieuwe 'ding'! Ja, ik weet het: het lijkt alsof álle bloggers tegenwoordig over een gezonde levensstijl schrijven. Maar, het werkt aanstekelijk en het werkt motiverend! Yay!

Eén ding heb ik wel afgesproken met mijzelf: no superfoods allowed. Die chiazaadjes, gojibessen etc zijn veel te ingewikkeld voor mij... Nee, ik hou het gewoon bij een gigantisch ontbijt, fijne tussendoortjes, goeie lunch en gezond avondeten. Oh en mijn incidentele traktaties. Dat mag, vind ik. 

Kortom, kleine stapjes naar een gezond eetpatroon! Ik heb mijn favoriete tussendoortjes op een rij gezet...



Yummy: volkoren crackers met avocado! Ik snap eigenlijk niet waarom ik avocado zo lekker vind want er zit bijna geen smaak aan, maar hier kun je me zo blij mee maken! Ook nog eens supergezond: boordevol vitaminen, mineralen en vezels. LIKE!
Oh en zo'n schaaltje met worteltjes staat vaak naast me op tafel als ik aan het bloggen ben. Altijd fijn om zoiets binnen handbereik te hebben! 



's Ochtends begin ik de dag altijd met een grote bak magere kwark en een lading aan fruit. Vroeger ontbeet ik altijd met gesuikerde cruesli met chocoladestukjes, maar sinds ik dit dus heb veranderd naar kwark, heb ik 's ochtends veel meer energie! Het vult veel beter en mijn energieniveau blijft echt stabieler. 



Nog een favoriet: rijstwafels met kipfilet! Ontzettend makkelijk om even te pakken :) Ik zou nóóit het geduld hebben om een gezonde smoothie te maken omdat het véél te veel tijd kost en bovendien ervoor zorgt dat je zo'n blender schoon moet gaan maken... Ik stem dus voor de rijstwafels!



Mijn all time favourite: groene thee! Dat drink ik de hele dag door!

Wat zijn jouw favoriete tussendoortjes?
28 comments
Laura said... Reply

O wauw, je hebt het bunzlau castle servies! Ik eet als tussendoortjes veel fruit en nootjes.

Rory said... Reply

oooo I am obsessed with avocados so those crackers with avocados look SOOO yummy! ahh!
Rory
www.WearAboutsBlog.com

Yak Man said... Reply

yummy ^^, als je nog gezonder wilt gaan doen, moet je groene thee/matcha poeder kopen :). Ik drink meestal twee kopen uit één theelepel maar elke keer vul ik mijn beker gewoon bij tot dat er helemaal geen groene thee meer in zit haha -jammer genoeg is mijn potje nu leeg.. -

Naomi van Kleef said... Reply

Avocado's zijn zo lekker! Vooral op een geroosterd broodje, mmmm

fleursophia said... Reply

Lekkere dingen! Ik drink ook echt de hele dag door groene thee en vind rijstenwafels ook onwijs lekker als tussendoortje. Helaas vullen ze niet zo bij mij

Kelly said... Reply

Ziet er lekker uit!

Leneth Witte said... Reply

Wat een fijne tips, yummy!! En ik hou ook echt van groene thee! :)

Svenja Slootweg said... Reply

Een cracker met avocado is ook een van mijn favorieten! Daarnaast snack ik graag een hardgekookt eitje, een smoothie of een gevulde wrap.

Rachel Kromdijk said... Reply

wat een fijn artikel en tips en foto's! liefs x

Mireille said... Reply

Klinkt goed! Ik ontbijt inmiddels ook met kwark en wat fruit, heel lekker!
Ik haat alleen worteltjes haha, echt jammer want het is een goed tussedoortjes. Maar zowel rauw als gekookt vind ik ze niet lekker...
Ik eet graag amandelen als tussedoortje, of wat kwark met jam erdoor heen, appel met kaneel en wat rozijntjes of een cracker inderdaad! Een crackers met avocado heb ik alleen nog niet geprobeerd.. Goede tip!
En jammie groene thee, dat drink ik ook. Mijn favoriet is green tea van Lipton met strawberry cupcake smaak, moet je eigenlijk eens proberen!

xoxo Mireille

Dorien said... Reply

Ooh ik wil ook graag mijn tussendoortjes gezonder maken! Nu eet ik maar gewoon een koek of een stuk chocolade, maar dat wil ik graag veranderen! Denk dat ik hier zeker wel wat aan heb, thx!

claudia verloop said... Reply

Ik heb echt nog nooit iets met avocado gegeten. :D Ik eet heel graag mandarijntjes tussendoor. Mooie foto's!

Amy said... Reply

Groene thee: ook mijn favoriet!

Sharon said... Reply

Dat ziet er super gezond uit! Ik moet ook eens avocabo proberen!

Janne said... Reply

Rijstwafels met kipfilet, nog nooit iets over gehoord maar klinkt lekker & ziet er ook lekker uit :)

Wies | TEATC said... Reply

Mmmm avocado is echt mijn favoriet haha, ik zou het het liefst elke dag eten, maarja er zitten zoveel calorieën in dat dat geen goed idee is :)

Marloes | The Style Sandwich said... Reply

Wow goed gespot! Oh ja nootjes zijn ook altijd zo lekker :) x

Marloes | The Style Sandwich said... Reply

Ah supergoeie tip, thanks! x

Marloes | The Style Sandwich said... Reply

Oh goeie tips! Ik ben ook fan van appel met kaneel; ZO LEKKER! En die groene thee met strawberry cupcake smaak vind ik geweldig klinken. Thanks! x

Marloes | The Style Sandwich said... Reply

Goed om te horen! Maar koekjes en chocolade zijn natuurlijk ook geen straf... ;) x

Marloes | The Style Sandwich said... Reply

Haha klopt! Maar gelukkig wel gezond! x

Katrien Van Liefde said... Reply

Ziet er allemaal heel lekker uit! Zo'n toastjes met avocado eet ik als lunch bv, maar dan doe ik er veel zalm en citroensap bij, lekkerrr! Ik eet ook veel noten als snack, paranoten moet je zeker eens proeven :)

Dionne Knooren said... Reply

Ziet er lekker uit. Helaas vind ik avocado echt vies..

Anonymous said... Reply

Je moet de rijstewafels rijkelijk beleggen en dan vullen ze wel.

Laura lexo said... Reply

Yumm!


Xx
www.Lauralexo.com

Anne said... Reply

Leuk! Ik ben benieuwd naar de volgende artikelen!

Chantal voor de Poorte said... Reply

Mooie foto's! Ik eet bijna hetzelfde als jij haha, eet alleen yoghurt in plaats van kwark :)

Kiki said... Reply

Oeh Marloes, zonnebloempitten zijn ook superfoods, dus stiekem eet je ze toch wel hihi! :-) XXX

Post a Comment

 
Copyright The Style Sandwich | Designed by Eunoia Studio